Un soldat român a murit după un accident nefericit petrecut într-un poligon din Galaţi. Un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi şi-a pierdut viaţa, vineri, după ce a fost lovit de un tanc, în cadrul unui antrenament desfăşurat în poligonul de la Smârdan.

Militarul făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, unitate din componenţa Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focşani. Încidentul ar fi avut loc în jurul orei 11.30, în poligonul de antrenamente de la Smârdan, iar responsabilii din cadrul MApN urmează să anunţe familia militarului.Alte Articole

Incidentul va fi anchetat în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, instrumentat sub coordonarea Parchetului

Militar de la Iași. Totodată, o comisie a Statului Major a Forțelor Terestre va cerceta circumstanțele care au dus la

producerea incidentului. Identitatea militarului mort precum și unitatea din care acesta făcea parte nu au fost încă date publicității.

„Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile.

Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris premierul Nicolae-Ionel Ciucă pe Facebook

Exerciții NATO la care au participat soldați români și americani au avut loc în județul Galați. Aproximativ 1.600 de soldați au fost prezenți în poligonul din Smârdan, acolo unde au avut loc exercițiile. În poligonul militar s-au antrenat circa 900 de soldați, dintre care 700 au fost americani. Exercițiul militar a fost planificat încă din luna decembrie și a început în primele zile ale acestei luni. Este pentru prima oară pentru americani când participă la un exercițiu militar pe teritoriul României.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *