NATO anunță noi trupe în România. Secretarul general adjunct al alianței a făcut noi declarații despre situația țării noastre în contextul războiului din Ucraina. Mircea Geoană a anunțat că vor veni noi trupe în România și a precizat că Rusia înțelege cel mai bine mesajul forței și nu mesajul diplomației.

Noi trupe NATO în România
Mircea Geoană a anunțat că Flancul Estic al NATO va continua să fie întărit și că nu sunt riscuri la adresa securității țării noastre. Secretarul general adjunct al alianței este de părere că Rusia înțelege mai bine mesajul forței și nu mesajul diplomației, astfel încât a fost activat planul de apărare pentru toți aliații pe Flancul Estic.

Iată declarația lui Mircea Geoană, la Digi24, menită să-i liniștească pe românii care se tem în privința războiului.

Când văd că în termen de câteva săptămâni, 3-4 săptămâni, NATO şi-a amplificat prezenţa pe Flancul Estic, inclusiv în România, de o manieră excepţională… Am activat planuri de apărare pentru toţi aliaţii pe Flancul Estic.

În clipa de faţă sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic în cer în permanenţă, avem sute de dispozitive, inclusiv elemente antirachetă care sunt foarte vigilente, a declarat Mircea Geoană.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *