Sucul de varza aduce numeroase beneficii organismului, fiind indicat ca adjuvant in peste 50 de afectiuni, deoarece are proprietati terapeutice. De aceea si-a atras multi adepti care il recomanda pentru efectele lui purificatoare.

Numeroase studii au demonstrat că un consum constant de suc de varză reduce riscul de obezitate, diabet, boli de inima. În plus, îți crește nivelul de energie, te ajută să slăbești și ameliorează efectelor bolilor stomacale.

Datorită conținutului mare de antioxidanți, sucul de varză previne cancerul, scade nivelul de colesterol “rău” din sânge, ajută în cazurile de artrită și te scapă de insomnie și depresie.

Probabil ca nu te va atrage prea mult de la primele incercari din cauza gustului, insa il poti face mai imbietor daca adaugi in compozitie si alte ingrediente.

Fie il prepari simplu (fara alte legume) si il indulcesti cu putina miere, fie il combini cu alte legume sau fructe, cum ar fi morcovi, castraveti sau mere verzi.

Afla cum poti sa prepari suc de varza si ce beneficii iti aduce!

Timp de pregatire: 10-15 minute

Dificultatea retetei: redusa

Metoda de preparare: la rece

Ingrediente necesare:

– o jumatate de varza medie

– 2 morcovi (optional)

– 60 ml de apa plata

Iata cum poti sa prepari suc de varza

Se pregatesc legumele: se curata varza de foile exterioare, se spala bine si se toaca, iar morcovul se decojeste si se taie in bucati. Cele doua legume se pun in storcator, iar spre final se adauga si putina apa. Pentru a te bucura de toate proprietatile sucului de varza este indicat sa il bei imediat.

Beneficiile sucului de varza

Sucul de varza contine multe vitamine si minerale (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, U, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu, iod). Consumul frecvent de suc de varza previne afectiunile de stomac si de colon, deoarece detoxifiaza organismul si imbunatateste digestia.

Acest suc natural este recomandat persoanelor care au sistemul imunitar slabit si celor care vor sa slabeasca, deoarece reuseste sa inhibe apetitul alimentar.

El combate anemia, deoarece asigura organismului necesarul de vitamine si de minerale. De asemenea, aduce beneficii si sistemului nervos, ajutand la reducerea pierderilor de memorie.

In plus, sucul este indicat in alimentatie daca te confrunti cu acnee, deoarece curata organismul si ofera stralucire naturala si aspect sanatos pielii.

Licoarea de varza elimina apa retinuta in tesuturi si umflaturile cauzate de anumite afectiuni. Acest suc natural este recomandat si persoanelor care au gripa, pentru ca distruge microbii si grabeste vindecarea.

Tratamente cu suc de varza

Remediu pentru constipatie: dimineata si seara se bea cate un pahar de suc de varza. Pentru rezultate de durata urmeaza aceasta cura trei saptamani.

Solutie pentru persoanele care sufera de diabet: se consuma o jumatate de pahar de suc dimineata si la pranz. Acest remediu naturist tine sub control valorile glicemiei.

Tratament naturist pentru ulcer: se consuma timp de doua luni cate o jumatate de pahar de suc de trei ori pe zi (dimineata, pranz, seara).

Pentru calmarea nervilor: se beau 150 ml de suc de-a lungul zilei, cate 50 ml inainte de fiecare masa principala.

Remediu adjuvant contra cancerului: pentru cel la san se beau doua pahare cu suc de varza pe zi (dimineata si seara). Cura se tine patru saptamani, cu revenirea asupra ei dupa o pauza de o luna. Pentru cancerul la gat se recomanda sa faci gargara cu suc de trei ori pe zi, timp de doua luni.

De-a lungul timpului numeroase studii au demonstrat ca sucul de varza are proprietati extraordinare asupra sanatatii. Inca din antichitate varza a fost folosita pentru mentinerea starii generale de sanatate. Iar in prezent aceasta leguma este considerata unul dintre cele mai bune leacuri populare contra cancerului.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *